Հավելյալ սննդի բաղադրատոմսեր

Ձեր փոքրիկին հավելյալ սնունդ տալը հուզիչ պահ է: Որպես մայր, դուք ցանկանում եք վստահ լինել, որ նա կստանա լավագույն սնունդը՝ վայելելով նոր համերն ու կառուցվածքները: Երբ սկսեցի հավելյալ սնունդ տալ իմ դստերը՝ Իզաբելին, միաժամանակ ոգևորված և անհանգստացած էի: Ցանկանում էի համոզվել, որ նա ստանում է բոլոր անհրաժեշտ սննդանյութերը և միաժամանակ վայելում է այդ փորձը: Փորձարկումների արդյունքում գտա մի քանի տնային պատրաստման բաղադրատոմսեր, որոնք Իզաբելին շատ դուր եկան, և ուրախ եմ դրանք կիսել ձեզ հետ:

1․ Կրեմային ավոկադոյի խյուս

Ավոկադոն հարուստ է առողջ ճարպերով, որոնք աջակցում են ուղեղի զարգացմանը: Այս հարթ և կրեմային խյուսը հիանալի է առաջին սննդի համար:


Բաղադրիչներ

  • 1 հասած ավոկադո
  • 1-2 ճաշի գդալ կրծքի կաթ կամ կաթնախառնուրդ (ըստ ցանկության)


Պատրաստման եղանակ

  1. Ավոկադոն պատառաքաղով մանրացնել մինչև հարթ լինի կամ օգտագործել բլենդեր
  2. Ավելացնել կաթ կամ կաթնախառնուրդ, եթե անհրաժեշտ է նոսրացնել
  3. Անմիջապես մատուցել

Իզաբելին սա շատ դուր եկավ: Սա նրա առաջին սնունդներից էր, և ես հիշում եմ, թե ինչպես էր նա ոգևորված վերցնում գդալը և խառնաշփոթ ստեղծում՝ փորձելով ինքն իրեն կերակրել:

2․ Վարսակի և բանանի խյուս

Վարսակը պարունակում է մանրաթելեր և կարևոր սննդանյութեր, իսկ բանանը տալիս է բնական քաղցրություն և կրեմային կառուցվածք:


Բաղադրիչներ

  • 1/4 բաժակ վարսակ
  • 1/2 բանան
  • 1/2 բաժակ ջուր կամ կաթ (կրծքի կաթ/կաթնախառնուրդ)


Պատրաստման եղանակ

  1. Վարսակը խաշել ջրում մինչև փափկի
  2. Խառնել բանանի հետ և խյուս դարձնել
  3. Եթե անհրաժեշտ է, ավելացնել ավելի շատ հեղուկ՝ ցանկալի խտության հասնելու համար

Սա դարձավ Իզաբելի սիրելի նախաճաշերից մեկը: Երբեմն մի պտղունց դարչին եմ ավելացնում, որպեսզի նոր համեր փորձի:

3․ Քաղցր կարտոֆիլի և գազարի խյուս

Վիտամիններով հարուստ այս խյուսը հիանալի միջոց է նարնջագույն բանջարեղեն ներկայացնելու համար:


Բաղադրիչներ

  • 1 փոքր քաղցր կարտոֆիլ
  • 1 փոքր գազար
  • Ջուր, կրծքի կաթ կամ կաթնախառնուրդ ըստ անհրաժեշտության

Պատրաստման եղանակ

  1. Մաքրել, մանրացնել և գոլորշու վրա եփել մինչև փափկի
  2. Խառնել հեղուկի հետ մինչև հարթ խյուս ստացվի
  3. Մատուցել տաք կամ պահել հետագա օգտագործման համար

Քաղցր կարտոֆիլը մեծ հաջողություն ունեցավ մեր տանը: Այն խառնելով խնձորի խյուսի հետ՝ այն ավելի գրավիչ դարձավ Իզաբելի համար:

4․ Խնձորի և տանձի խյուս

Բնականաբար քաղցր և հեշտ մարսվող խյուս:


Բաղադրիչներ

  • 1 խնձոր
  • 1 տանձ
  • 1/4 բաժակ ջուր


Պատրաստման եղանակ

  1. Մաքրել, կորիզազրկել և մանրացնել խնձորը և տանձը
  2. Եփել ջրի մեջ մինչև փափկի
  3. Խառնել մինչև խյուս դառնա

Սա հիանալի է, երբ Իզաբելն ատամներ է հանում: Թեթևակի սառեցրած մատուցելը հանգստացնող ազդեցություն ունի:

5․ Հավի և դդմիկի խյուս

Սա հիանալի տարբերակ է երեխայի սննդակարգում սպիտակուցներ ներմուծելու համար:


Բաղադրիչներ

  • 1/4 բաժակ խաշած հավի միս (մանրացրած)
  • 1/2 բաժակ դդմիկ (խաշած)
  • 1/4 բաժակ ջուր, արգանակ կամ կաթ


Պատրաստման եղանակ

  1. Խառնել բոլոր բաղադրիչները բլենդերի մեջ մինչև հարթ խյուս ստացվի
  2. Եթե անհրաժեշտ է, ավելացնել հեղուկ

Սկզբում մտահոգված էի մսի ներառմամբ, բայց դդմիկի հետ խառնելը հեշտացրեց Իզաբելի՝ սննդի ընդունումը:

Պահպանման խորհուրդներ

  • Խյուսերը պահել փակ ապակե տարաների մեջ՝ սառնարանում մինչև 3 օր
  • Սառեցնել խորանարդային ձեւաչափով՝ հեշտ չափաբաժիններ ունենալու համար
  • Միշտ լավ տաքացնել և ջերմաստիճանը ստուգել մատուցելուց առաջ

Վերջնական մտքեր

Տնային մանկական սնունդ պատրաստելը հիանալի միջոց է ձեր փոքրիկին բնական սնունդ տալու համար: Փորձարկեք տարբեր համեր և վայելեք երեխայի հետ հավելյալ սննդի նոր աշխարհ բացահայտելու պահերը:

Leave a comment